WEB
Comparteix Món de Música

Un article: La capacidad de un niño de estar SOSEGADO, TRANQUILO y RELAJADO es un “predictor” excelente de la SALUD EMOCIONAL que tendrá como adulto.

He llegit aquest article  http://lascebrassalen.com/educacion-infantil-ensenar-a-agu…/  i m’ha fet pensar diverses coses:

No oblidem mai que cada persona és única en el món.

No oblidem mai que obrir fronteres és necessari per aprendre cada dia més.

No oblidem mai que un nen se sap aguantar quan una cosa l’interessa.

No oblidem mai que els nens ens donen constantment pistes del que necessiten.

No oblidem mai que som éssers humans amb constant evolució.

No oblidem mai que SOM!

Una de les paraules que m’ha cridat l’atenció d’aquest article ha estat SEDUCCIÓ , he pensat:

SEDUCCIÓ sempre i quan sigui autèntica i amb consciència, és a dir, seduir per aportar aspectes de millora que beneficiïn als petits i que aquesta seducció sigui per part de l’adult natural. 
Hi ha persones que els hi surt i són “tal com ragen” i ho comparteixen compartint un “com sóc” de manera natural i sense prejudicis i altres persones que els hi costa més. 
Tot es respectable, només cal que el que es transmeti arribi i emocioni.

De fet saber seduir és molt valuós perquè es pot arribar a captar l’atenció a infants que els costa està atents i , sumat amb uns bons coneixements i un saber transmetre de manera motivada, podem facilitar als infants que volin plens d’il·lusió i satisfacció (imaginació, creativitat i interès per conceptes nous).
La paraula VOLAR és molt àmplia…seria un altre tema per reflexionar ja que un pot volar però està amb els 5 sentits ben oberts.

REFLEXIÓ:

Observem-nos adults acompanyants i així podrem arribar a entendre MÉS COSES o TINDREM ALGUNA PISTA MÉS del perquè el nostre infant és com és en segons quins aspectes , tampoc no deixem d’oblidar que nosaltres també hem set infants.

Seduïm, motivem , engresquem i deixem ser perquè deixar ser forma part del respecte.

Com adult i , des del meu punt de vista, és important saber observar , està atent i preparat per poder satisfer les mancances i necessitats dels nostres petits i , no oblidem mai , que nosaltres també tenim mancances i que amb voluntat i ganes les podem treballar.

Fa molt respecte escriure sobre conductes humanes i més quan es tracta de la relació entre adults i petits però penso que hem de ser valents i arriscar-nos a obrir temes exposant i compartint el que pensem ja que ens podem sorprendre del que podem arribar aprendre a partir de realitats quotidianes personals.

Compartir experiències pot ser molt enriquidor i ens pot donar pistes per millorar cada dia una miqueta més com a persones adultes i acompanyants de vida.

Un dia m’agradaria parlar dels límits, un tema complexa, relatiu i sovint subjectiu.

Avui m’he llançat a la piscina i he compartit pensaments, demà potser em costarà i demà passat potser encara m’engrescaré a compartir més i més pensaments i vivències, qui sap.  En definitiva: sigues tu mateix però el que facis fes-ho amb consciència i il·lusió.

Deunidó! no sé si has arribat a llegir fins aquí…en tot cas si ets aquí GRÀCIES i si t’ha agradat i vols col·laborar amb un m’agrada o dir la teva fantàstic! 

angels-g+        

Com sempre, reflexions d’una petita i gran aficionada a aprendre cada dia una miqueta més.

Litas CS

Gestació-900